Ni k od kaldrme u Skadarliji, Vesić opet eksperimentiše FOTO

Društvo 04. mar. 202123:31
Podeli:
Ilustracija Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako izgleda rekonstrukcija Skadarlije u Beogradu najbolje se vidi po fotografiji koju je danas na Tviteru objavio reditelj Srđan Dragojević.

Naime, na fotografiji se vidi gomila kamenja, koja nije ni nalik na kaldrmu, jedno drvo, koje je pitanje da li će opstati, jedan šaht i nekoliko pari rukavica, koje su radnici najverovatnije ostavili.

„Pa ovo u Skadarliji nije kaldrma već ‘bio Vesić na Skiatos pa mu nadošla inspiracija’. E, džudže džudžovanske“, napisao je reditelj na Tviteru uz priloženu fotografiju.

Nakon ove fotografije, tviteraši nisu mogli da se načude na šta liči Skadarlija, i to posle četiri godina raznih rekonstrukcija.

Naime, kako je pisao Istinomer, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je još krajem 2017. godine, tada kao gradski menadžer, rekao da kada radovi budu završeni „desetinama godina ubuduće neće biti potrebna bilo kakva rekonstrukcija“.

Zatim je na proleće 2018. godine izjavio da treća, poslednja faza rekonstrukcije Skadarske ulice počinje nakon letnje sezone, odnosno u oktobru i da će biti završena do sredine decembra te godine.

U januaru 2019. godine mislilo se da je Skadarlija napokon završena, ali je dve godine kasnije, najavljena nova rekonstrkcija.

Tviteraši su, osim nabrajanja različitih ulica u kojima je vršena ‘slična’ rekonstrukcija, napisali da je neverovatno da niko ne traži odgovornost od gradonačelnika Radojičića, ali da su „videli lično Đilasa kako nosi kod sebe kući nekoliko komada kaldrme“.

„Kaldrmu su prodali nekom drugaru za vikendicu a šljunak je bio najpovoljniji na ‘tenderu'“, bilo je jedno od mišljenja.

Takođe, neki su ironično poručili da je insipiracija došla sa Marsa, i da je opsesija da Beograd naprave nalik na Mars.

„Ja odavno tvrdim da Beograđani imaju sreću što su savremenici jednog ovako velikog umetnika i vizionara, koji se uvukao predsedniku, pristao da bude večiti zamenik, samo da ostvari svoje umetničke vizije. Srećni smo što je od svih evropskih gradova izabrao baš naš“, napisao je jedan od tviteraša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar