Zoran Lutovac Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Demokratska stranka upitala je danas da li je cilj rekonstrukcije Skadarlije "ulepšavanje" te beogradske četvrti ili "pranje novca kroz beskrajne radove". Iz te stranke su ocenili da je Skadarlija "ponovo okupirana mašinama i blatom", iako je kako su podsetili, završetak rekonstrukcije najavljen još za 2018. godinu.

„Više nikome, osim možda gradskim vlastima, nije jasno ni zašto se Skadarska ulica raskopava, ni šta je cilj radova, ni ko je izvođač. Ono što nam informacije istaknute na tabli na licu mesta govore jeste da će radovi trajati mesecima, iako je sasvim očigledno da za tim nema nikakve potrebe i da bi kompletan prostor mogao da se preuredi za nekoliko nedelja“, naveli su iz DS.

Upitali su i koliko je faza radova predviđeno projektnom dokumentacijom rekonstrukcije Skadarlije ili o tome, kako su naveli, „svojevoljno odlučuje Vesić“.

„Ko vodi računa i ko odgovara po pitanju probijanja roka za završetak radova ili o tome samostalno odlučuje Vesić? Koje su predvidjene sankcije za nepoštovanje obećanih rokova ili o tome ad hoc odlučuje Vesić? Zbog čega radovi ‘stoje’ i po nekoliko dana, bez ijednog majstora ili odgovornog lica, kada nema jasno vidljivog razloga poput praznika ili nepovoljnih vremenskih prilika“, upitali su iz DS.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare