Novi Pazar. Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Epidemiloška situacija u Novom Pazaru još uvek je nestabilna, a prema podacima lokalnog zavoda za javno zdravlje, samo u prethodnih pet dana registrovano je 158 pozitivnih pacijenata u Novom Pazaru, a tokom jučerašnjeg dana zabeleženo je 26 novih kovid pozitivnih pacijenata.

Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru rekao je za naš portal da situacija u ovom gradu još uvek nije stabilna, ali da ga raduje činjenica da epidemiloške mere koje su bile na snazi već daju rezultate.

Dodao je da ga posebno raduje činjenica da se povećava broj vakcinisanih građana.

Prema njegovim podacima do sada je vakcinisano 15.345 građana, što je ukupno 15 odsto stanovništva.

„Raduje me činjenica da se broj vakcinisanih građana povećava, samo u prethodnom mesecu vakcinisano je 4457 građana, što je znatan porast u odnosu na prethodni mesec. Od tog broja čak 2784 pacijenta primilo je vakcinu bez prethodne prijave preko portala eUprava,  s obzirom da smo uveli praksu da na našim punktovima građani mogu primiti vakcinu bez prethodne najave što nam dodatno pomaže da ubrzamo proces imunizacije stanovništva“ rekao je dr Spahić za Nova.rs.

Apelovao je na stanovništvo u Novom Pazaru da se pridržavaju svih epidemioloških mera, da nose maske i drže distancu, ali i da se što pre vakcinišu jer je „to je jedini način da se pobedi ovaj virus“.

Prema poslednjim informacijama Štaba za vanredne situacije Novog Pazara, tokom jučerašnjeg dana od posledica koronavirusa preminuo je jedan pacijenat, dok je za poslednja četiri dana zabeleženo osam smrtnih slučajeva od posledica zaraze.

Opšta bolnica Novi Pazar i regionali kovid centar, saopštili su da se u ovom gradu na bolničkom lečenju trenutno nalazi 148 pacijenata, dok je samo tokom jučerašnjeg dana zabeleženo 11 novih prijema.

Na respiratorima se trenutno nalazi šest  pacijenta, a zabeleženo je i 20 otpusta iz bolnice.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar