Foto: Printscreen/RTS

Autor emisije Muzička slagalica na RTS -u Nikola Nešković ukazao je večeras na licemerje pojedinih medija koji sada govore o Đorđu Balaševiću, a "nisu hteli da emituju njegove pesme i nisu ga pozivali na televizijske programe".

Gostujući u emisiji „Pesnik panonskog srca: In memoriam Đorđe Balašević“ na RTS-u, Nešković koji je bio urednik PGP-a od 1978. do 1991. godine, rekao je da je „jako ljut i ogorčen poslednjih dana zbog toga što se desilo“.

„Evo čovek je umro i mi sad pričamo. Ima tu mnogo licemerja. Sada svi govore o Đoletu, Đoletu… pominju ga, a njegove pesme nisu hteli da emituju, nisu ga pozivali na televizijske programe“, rekao je ljutito Nešković.

„Ako hoćete da imate dobrog pesnika morate da bude spremni da ga čujete“, rekao je on, pomenuvši Balaševićevu pesmu „Dno dna“ jednu od onih koje su se mogle čuti tokom građanskih protesta “ Jedan od pet miliona“ krajem 2018. i tokom 2019. godine.

Poslednjih dana u javnosti se provlačila kritika  na račun RTS-a zbog „oskudnog“ odavanja počasti čuvenom jugoslovenskom i srpskom kantautoru Đorđu Balaševiću koji je 19. februara preminuo od koronavirusa.

Poređenja radi, HRT je iste večeri kada je umro emitovao  Balaševićev humanitarni koncert u Pulskoj areni koji je održan 2001. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare