Podeli
Foto: N1

Šta znači kad predsednik Vučić dočeka kinesku vakcinu koja još uvek nema dozvolu Agencije za lekove Srbije, ne dovodim u pitanje kvalitet bilo koje vakcine, ali treba da postoji neki redosled, ako je dočekao Vučić, on je praktično odobrio tu vakcinu, sve ostalo je formalnost, kaže novinar nedeljnika Vreme Andrej Ivanji. Dodaje i da je poražavajuće da još uvek nema nikakvih konkretnih rezultata u istrazi povodom ubistva Olivera Ivanovića.

Avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinofarm sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla, a dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Avion je sleteo oko 9.50.

Dočekali su ga pored Vučića, i ministar Zlatibor Lončar, šef BIA Bratislav Gašić, kao i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo. Ova vakcina još uvek nema dozvolu Agencije za lekove.

“Mora da postoji neki redosled, ako je kinesku vakcinu dočekao predsednik Vučić, on je praktično odobrio tu vakcinu, pre Agencije za lekove. To je ta naša stvarnost… gde je vakcina u drugom planu, a u prvom je predsednik Srbije… I šta ako neko kaže sad – nešto tu nije u redu”, upitao je Ivanji gostujući u Novom danu na N1.

Kaže da ima potpuno poverenje u Agenciju za lekove, ali…

“Imam poverenje u nju, mislim da se niko ne bi usudio da radi suprotno zdravlju stanovništva, ali teško je u Srbiji ‘samo’ radirti svoj posaoa, i to se vidi u svim oblastima”, ocenio je Ivanji.

Ubistvo Ivanovića tapka u mestu

Lider Građanske inicijative (GI) „Sloboda, demokratija, pravda“ (SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre tri godine, u severnom delu Kosovske Mitrovice. Ivanović je pogođen hicima iz pištolja, ispaljenim iz kola u pokretu, ispred kancelarije GI SDP.

“Kod nas se godinama vrte svakakve priče oko svega, pa i oko ubistva Olivera Ivanovića, jedino što preostaje da na osnovu nekih raspoloživih, biranih informacija izvlačimo neke zaključke. Teško je shvatljivo da u tako maloj sredini se nije došlo do ozbiljnijih rezultata u istrazi. Jedino imamo da su oni glavni optuženi od kosovskih institucija u Beogradu, na osnovu poligrafa ispitani i proglašeni za nevine i da je Vučić direktno stao u njihovu stranu i proglasio da su nevini”, izjavio je Ivanji.

Kako kaže, istraga na obe strane tapka u mestu, a pitanje je da li ćemo ikada saznati ko stoji iza ubistva Ivanovića.

Na pitanje da li na Kosovu postoji neka osoba, pomirljivog karaktera, koji je mogao da razgovara sa svim stranama, kao Ivanović, Ivanji kaže da ne postoji.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar