„Nedopustivo ismevanje Milene Radulović u emisiji TV Hepi“

Društvo 02. feb. 202117:56
Podeli:
Brankica Janković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Emisija TV Hepi, u kojoj su astrolozi, numerolozi i grafolozi tumačili natalne karte i sudbinske brojeve Milene Radulović i Miroslava Aleksića u vezi sa prijavljenim seksualnim nasiljem, predstavlja nedopustivo ponižavanje i ismevanje žene koja je to prijavila i izrugivanje temi, upozorila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Poverenica Brankica Janković je ukazala da je nedopustivo da se na takav način banalizuje čitav događaj, preispituje struktura ličnosti analizom horoskopa, rukopisa, pa čak i preispituje istinitost prijava, istakavši da su sudski organi jedini nadležni i pozvani da utvrđuju činjenice u konkretnom slučaju.

Prema njenim rečima, tema seksualnog nasilja je izuzetno osetljiva, te stoga iziskuje pažljiv pristup u obradi i adekvatan izbor sagovornika.

„Jedna televizija sa nacionalnom frekvencijom ne treba da dozvoli emitovanje ovakvih sadržaja, a novinari, voditelji i urednici moraju imati svest i odgovornost pri obradi ovako važnih i osetljivih tema“, smatra Brankica Janković.

Ona je navela da i Regulatorno telo za elektronske medije treba da reaguje u skladu sa nadležnostima i podsetila da je Srbija, među prvim državama, ratifikovala Konvenciju o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, čime se obavezala da se svim sredstvima bori protiv nasilja i diskriminacije žena.

Komentari

Vaš komentar