Dorćol, Solunska ulica, protest stanara
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović razgovarao je danas sa upravnicima i predstavnicima stambenih zajednica iz Solunske 23,25,30,32,34, 36 i 38 koji su se juče zvanično obratili svojoj opštini.

Gradska opština Stari grad je na vašu inicijativu postigla dogovor Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da se dalji radovi u Solunskoj ulici koji su trebali da se urade prema ugovoru o nedostajućoj infrastrukturi koji bi podrazumevali seču nekoliko stabala i ukidanje parking mesta obustavljaju tj da se radovi u Solunskoj neće ni započinjati. – istakao je Marjanović.

Ono što preostaje da se uradi jeste završetak trotoara u Dračkoj ulici u kojoj je u prethodnih dva meseca zamenjena dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljena nova asfaltna podloga.

Građani Starog grada uvek mogu da se oslone na svoju opštinu i da institucionalno kroz direktnu i otvorenu komunikaciju rešavaju probleme sa kojima se susreću.

Na donjem Dorćolu je u prethodnih nekoliko meseci Gradska opština Stari grad zajedno sa Gradom Beogradom izgradila novi parking u Dubrovačkoj 22 sa 34 nova parking mesta kao i potpuno tri nova dečija igrališta u Despota Đurđa, na uglu Dubrovačke i Solunske ali i u Pančićevoj ulici ali smo i na Dunavskom keju zasadili nove drvorede na čemu ćemo insistirati u budućnosti jer verujemo da zajednička saradnja svih nivoa vlasti može da doprinese boljem kvalitetu života svih građana.

Sastanku su pored predstavnika stambenih zajednica prisustvovali zamenik predsednika opštine Aleksandar Todorović i članovi opštinskog veća Nikola Blagojević i Bojan Kalaba i predstavnik Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Milan Alimpić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar