Savamala, rušenje godišnjica
Foto: Pritnscreen/Facebook/NDMBGD

Inicijativa Ne davimo Beograd sazvala je konferenciju za medije u Beogradu na vodi, povodom pet godina rušenja u Savamali.

„Pre pet godina su na ovom mestu maskirani huligani srušili jedan deo grada, a sve zbog projekta Beograd na vodi. Kao što smo kasnije mogli da vidimo iz raznih izveštaja i inspekcija, u to je bio uključen sam vrh vlasti. Mi ovde stojimo s našim prijateljima da podsetimo na to i da kažemo da se borimo za pravnu državu, bolji grad, ljudska prava i poštovanje zakona, a ne investitora bliskim vlastima. Verujemo da će slučaj biti rešen kada se vlast promeni. Znaćemo ko su bili nalogodavci“, rekao je Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd.

PROČITAJTE JOŠ

Na konferenciji za štampu se potom obratila i Jelena Jerenić, koordinatorka pravnog tima Ne davimo Beograd.

„Ovo je mesto koje predstavlja simbol svih pravnih problema koji u Srbiji postoje. Ovaj događaj je mnoge ljude uplašio jer smo svi svesni da se ovo može desiti bilo kome. U izveštaju zaštitnika građana iz maja 2016. godine stoji da je ovde na nekih dva sata preuzeta vlast i suspendovana država. Mi danas shvatamo da je država preuzeta trajno i da mnogi pravni problemi koje danas imamo u Beogradu su ustvari deo čitavog problema“, rekla je ona.

Više organizacija i javnih ličnosti podsetilo je danas na rušenje privatnih objekata u beogradskom kvartu Savamala, gde je izgrađen deo Beograda na vodi, i da ni pet godina od tog događaja u noći izmedju 24. i 25. aprila, nisu poznati izvršioci ni nalogodavac.

Na početku Hercegovačke ulice, kod mesta gde je rušeno, pored pomenutih ličnosti, obratiće se profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union Vesna Rakić Vodinelić, advokat Rodoljub Šabić, profesor Fakulteta političkih nauka Đordje Pavićević, predstavnici Inicijative ne davimo Beograd i drugi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare