Foto:TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC/

Podršku otvorenom pismu lekara "Ujedinjeni protiv kovida" , koji su peticijom zatražili smenu Kriznog štaba, počeli su da potpisuju i naučnici, a do jutros podršku je uputilo više od četiri stotine predstavnika akademske zajednice.

„Biti stručan podrazumeva i biti odgovoran kako prema svojoj profesiji, tako i građanima. Promene u zdravstvu ne mogu doći bez angažovanih i solidarnih lekara.

Ovim putem se solidarišemo sa onima koji nose teret epidemije na svojim plećima, sa pravom ukazujući na propuste i stanje u zdravstvu, te osuđujemo kampanju koju protiv njih vode predstavnici vlasti“, navedeno je na sajtu MASA – Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti.

„Masa poziva kolege i koleginice sa univerziteta i instituta u Srbiji i van nje da potpišu peticiju podrške lekarima koji su izašli u javnost kao Ujedinjeni protiv Covida“, navodi se dalje na sajtu MASA, a podršku je dosad potpisalo više od četiri stotine univerzitetskih profesora, dosenta, asistenata, naučnih saradnika na institutima.

Ko je sve potpisao podršku lekarima možete videti ovde.

A koliko lekara je do sada potpisalo otvoreno pismo kojima pozivaju na smenu Kriznog štaba možete naći ovde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare