Foto:EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Prosvetni radnici, njih za sada 168, podržalo je pored umetnika lekare okupljene u grupi "Ujedinjeni protiv kovida" koji su pre tri dana zatražili odgovornost i hitnu smenu Kriznog štaba.

Pismo lekara za 48 sati potpisalo je 1.539 medicinara, a pridružilo im se i 227 umetnika.

Sada su inicijativu medicinskih radnika podržali prosvetni radnici iz cele Srbije.

„Mi, prosvetni radnici, podržavamo grupu „Ujedinjeni protiv kovida“ i osuđujemo svaki pokušaj nipodaštavanja i medijske hajke na medicinske radnike koji se već mesecima na prvoj liniji bore da sačuvaju živote svih nas. Mi, čiji je poziv da obrazovanjem mladih ljudi stvaramo budućnost ove zemlje, razvijajući njihov duh i intelekt kojima će jednog dana graditi Srbiju, moramo podići svoj glas i podržati medicinske radnike u njihovoj borbi za ISTINU I SLOBODU!“.

Do sada je svoj potpis podrške lekarima dalo 168 prosvetnih radnika.

Prosvetni radnici svoje potpise ostavljaju na sajtu Podrška prosvete Ujedinjenima protiv kovida.

Brojni umetnici i radnici u kulturi, njih 227, do sada su svojim potpisima podržali lekare udružene u grupu „Ujedinjeni protiv kovida“ koji traže smenu članova Kriznog štaba i osnivanje novog i pozvali su svoje kolege da im se pridruže.

Umetnici i radnici u kulturi stavljaju potpise na sajtu “Umetnici za ujedinjene protiv kovida”, a prethodno je javni poziv da to urade uputio reditelj Srđan Dragojević preko društvenih mreža.

Lekari iz neformalne grupe “Ujedinjeni protiv kovida” oštro su se ogradili od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražili su njegovu smenu, a trenutno broji više od 1.539 medicinskih radnika.

Ova neformalna grupa u otvorenom pismu upućenom Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama je navela da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi.

Lekari koji su svojim potpisima stali iza otvorenog pisma zahtevaju i da se formira novi Krizni štab, da se istraže navodi o zataškavanju podataka, kao i da se „stane na put zastrašivanju i politizaciji koji narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika“.

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare