Protest ultranacionalisticke organizacije "Narodna patrola"
Protest ultranacionalističke organizacije "Narodna patrola" Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Jake policijske snage napravile su kordon i blokirale prilaz američkoj ambasadi zbog protesta koje su najavile "Narodne patrole". Okupljeno je nekoliko desetina građana, a prema rečima organizatora "ludilo" je ako neko misli da ambasadi može da se naudi "jer tamo ne može ni da se priđe". Kako javlja naš reporter, od protesta ispred ambasade se odustalo, te su se desničarske grupe uputile ka televiziji Pink.

Prisutni su stigli do televizije Pink gde se kratko obratio Damnjan Knežević, nakon čega je situacija bila prilično mirna. Pripadnici obezbeđenja ove televizije stavili su ogradu kako okupljeni ne bi probili u Pink. Pored toga, oni su skandirali vlasniku Pinka-a da mu je sin ubica. Posle toga, ponovo su krenuli u pravcu ambasade SAD.

Protest ultranacionalističke organizacije „Narodna patrola“ Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Okupljeni su najpre krenuli u šetnju, a u prvim redovima nalazi se transparent na kojem piše „Zemaljska su kratka carstva, a nebeska traju doveka“. Saobraćaj je blokiran od VMA ka kružnom toku.

Protest ultranacionalističke organizacije „Narodna patrola“ ispred zgrade Pinka Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nekoliko desetina građana najpre se okupilo u blizini američke ambasade kako bi izrazili negodovanje zbog poslednjih dešavanja. Oni pevaju „Oj Kosovo, Kosovo“, „Hriste Bože“, a na samom početku skupa obratio im se organizator skupa, Damnjan Knežević.

„Bilo bi ludilo ako neko misli da mi možemo da naudimo američkoj ambasadi. Tamo ne može da se priđe. Hoćemo da podržimo naše građane na Kosovu da sutra ne izađu na izbore. Ova ambasada bormbardovala je naš narod, a zajedno sa pripadnicima KFOR bili su odgovorni za ono nasilje od pre nekoliko dana“, rekao je Damnjan Knežević ispred Narodnih patrola i dodao:

„Hvala vam što ste mi vratili veru da ćete biti onakvi kao što ste bili do 2013. godine, da neće biti daljeg cepanja Srbije. Poručujem građanima na Kosovu i Metohiji da nećete biti sami. Samo jedan metak da se opali, neće nam trebati PCR testovi na nekakvoj granici jer je i nema. Ponovo će proći kao što je bilo 2011. godine“, poručio je okupljenima Knežević.

Protest ultranacionalističke organizacije „Narodna patrola“ Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Iz Narodnih patrola su poručili da je skup miran i da neće biti incidenata.

Pripadnici MUP – a raspoređeni su kod bolnice Dragiše Mišović, kod kružnog toka i legitimišu prolaznike, piše N1.

Tu su i policijske marice i pripadnici žandarmerije. Policija je deminstrantima koji su krenuli na skup zabranila prilaz Ambasadi SAD.

Bonus video: Radomir Lazović, „Ne davimo Beograd“, na skupu protiv kriminala ispred RJT u Beogradu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare