Maturska ekskurzija, Zlatibor, deca, trovanje, Institut za majku i dete
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs/Shutterstock

Nakon što se nekoliko učenika Osnovne škole "Jovan Ristić" iz Borče otrovalo hranom navodno iz hotela "Braća Sekulić" na Zlatiboru, oglasili su se i iz ovog ugostiteljskog objekta.

„Upoznati ste sa događajem vezano za navodno trovanje hranom učenika gore navedene škole preko medija. Na osnovu pisanja novinara, a bez ikakve provere i osnova su optužili objekat „Braća Sekulići“. Objekat „Braća Sekulići“ se već 30 godina bavi pružanjem usluga smeštaja i ishrane učenika osnovnih i srednjih škola kao i sportskih ekipa. Nabavku hrane vršimo od regularnih dobavljača sa odgovarajućom i urednom deklaracijom što je utvrđeno i prilikom dolaska svih inspekcija u protekla dva dana. Naš objekat ima sklopljen Ugovor sa Zavodom za javno zdravlje Užice, koji redovno uzimaju uzorke i vrše kontrolu ispravnosti namirnica“, piše u odgovoru iz ovog objekta.

Pročitajte još:


Dodaju da je poslednje uzorkovanje i kontrola izvršena krajem oktobra, kao i sa je uvek sve bilo ispravno i u redu o čemu je dokumentacija dostavljena inspekciji.

„Obroci koji se služe deci jedu svi zaposleni u našem objektu, kao i mi lično. Nismo imali nikakvih tegoba. Takođe utvrđeno u inspekcijskom nadzoru i kontroli zaposlenih. Sve što je u našoj nadležnosti obavljamo i pre ekskurzije, kao i nakon. Kao što znaju svi naši poslovni partneri koji mogu to i da potvrde, objekat ispunjava sve higijenske norme i norme kvaliteta pružanja usluga“, naglašavaju iz restorana dodajući:

Foto: Shutterstock

„Kontaktirali smo Institut za majku i dete u Beogradu kako bi proverili zdravstveno stanje učenika koje nam je kao i svima na prvom mestu. Nadamo se da će se deca brzo oporaviti i da će biti dobro. Objekat nikada nije imao ni jedan propust što smatramo da nemamo ni sad. Preduzeli smo sve mere radi kontrole kvaliteta hrane i čekamo rezultate svih inspekcijskih službi. Nakon dobijenih rezultata, dostavićemo zvanične informacije i utvrditi čija odgovornost i propust se desila na ovoj ekskurziji“, kažu iz ovog objekta.

BONUS VIDEO: Zagađenje vazduha Jesmo li već otrovani

Komentari

Svi komentari (3)