Foto: Shutterstock

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je, tokom učešća u društvenom dijalogu o sistemu socijalne zaštite, da su tokom pandemije svi kojima je bila potrebna, pomoć dobijali bez zastoja, da je urađeno mnogo i dodala da je sve funkcionisalo kao pre pojave kovida-19.

Međutim, predstavnici civilnog sektora su istakli da su izdvajanja i druge socio-ekonomske mere trebalo da budu bolje targetirane na one najugroženije, prenosi N1.

Smatraju i da bi trebalo menjati Uredbu o vakcinaciji, koja podrazumeva podsticaj od 3.000 dinara za one koji se vakcinišu, tako da socijalno najugroženiji budu prijavljeni direktno, s obzirom na to da veliki broj njih nema ni veštine, ni sredstva da se samostalno prijavi za naknadu.

Ali, ministarka se sa tim ne slaže.

„Mi smo u gerontološkim centrima i zavodu za vaspitanje dece i omladine, čiji su korisnici nedavno vakcinisani, takođe su oni to zajedno sa zaposlenima uradili, u najvećem broju slučajeva to se rešavalo organizovano, a tamo gde nije, na pojedinačnom nivou. Tako da mi ni nemamo više tih zahteva, makar ne do ovog momenta, ukoliko bude sličnih akcija u narednom vremenskom periodu, sigurno je taj elektornski sistem koji je sada uvezan na državnom nivou na svim mogućim podnivoima će omogućavati i takvu vrstu podataka, ali što se tiče praktične situacije na terenu, najveći broj građana, koji su u ovoj kategoriji se prijavio za ovu vrstu isplate“, rekla je Kisić Tepavčević.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar