Foto: Kosovo online

Četiri opštine na severu Kosova sa srpskom većinom osvanule su jutros sa porukama "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština".

Na bilbordima i plakatima širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana vidljive su parole „Ovo je ZSO“, sa simbolima i porukama na engleskom jeziku koje govore o ovoj organizaciji.

Te poruke istaknute su na glavnom šetalištu u Severnoj Mitrovici, na bilbordima koji se nalaze na ulazima i izlazima u četiri opštine, piše Kosovo online.

Sporazum o formiranju ZSO postignut je 2013. godine, pre tačno 3.391 dana, što Priština nije ispunila, a više puta prethodnih dana mogle su se čuti poruke i zahtevi Srba sa Kosova i Metohije da žele formiranje ZSO i da je to preuzeta obaveza koju Priština mora da ispuni.

Vlada u Prištini odložila je primenu recipročnih mera prema Srbiji na mesec dana. Odluka je doneta nakon sastanka šefova država Kosova sa američkim ambasadorom Džefrijem Hovenijem. SAD su zatražile da se primena odluka odloži za 30 dana.

Jučerašnji dan obeležile su tenzije sa obe strane, ali na svu sreću nije došlo do eskalacije sukoba. Svih dešavanja možete se prisetiti u jučerašnjem blogu uživo na našem portalu.

Bonus video: Vučić – Situacija na Kosovu i Metohiji nikada složenija kao danas

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar