Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Mural u znak sećanja na mladog novinara Miloša Lukića koji je preminuo od posledica zaraze koronavirusom oslikan je na zidu gradskog stadiona u Čačku.

Ova inicijativa potekla je od kolega iz nekoliko čačanskih redakcija, a saglasnost su dali i njegovi roditelji. Mural je oslikao poznati umetnik Vuk Đurić Endo sa svojom koleginicom Irenom. Prema rečima urednika portala moravainfo, Vladimira Nikitovića, Miloš je posedovao novinarsku energiju koja se u današnje vreme veoma retko sreće.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Na svim zadacima uvek je bio u prvim redovima. Za njega nisu postojale male i velike teme – sve su bile važne. Njegova posvećenost poslu je bila fascinantna, a ono što je najvažnije bio je dobar i pošten čovek što je, u ovim ludim vremenima, retkost “ , rekao je Nikitović za Nova.rs.

Pročitajte još...

I na FB stranici SC „Mladost“ objavljeno je:

„Ni slutili nismo da ovih dana nećeš izveštavati o otvaranju bazena i ostalim našim aktivnostima. U očekivanju da se Miloš pojavi sa mikrofonom ili foto aparatom čuvaćemo uspomenu na njega, našeg druga, velikog čoveka i novinara.

Miloš Lukić je preminuo 25. novembra prošle godine u KBC “ Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu nakon više od 20 dana borbe sa infekcijom kovidom 19. Karijeru je započeo na TV Galaksija u Čačku, da bi kasnije radio kao dopisnik, a potom i urednik agencije FoNet. Pre nekoliko godina vratio se u Čačak gde je osnovao sopstvenu agenciju MNA i izveštavao o svim važnim događajima sa područja Moravičkog okruga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar