Foto: Goran Srdanov, Shutterstock

"Telekom Srbija" agresivnom kampanjom u Beogradu pokušava da ostvari prednost u poslu instaliranja optičke infrastrukte i u tom procesu ne haje mnogo za interese građana prestonice.

To potvrđuje i ispovest jednog predsednika Skupštine stanara sa Zvezdare, jedne od centralnih beogradskih opština.

Preskakanje kanala

„Naša agonija sa Telekomom je počela kada su nam ceo kraj izrovali sa svojim kanalima za postavljanje optičkih kablova. Skoro tri nedelje smo preskakali kanale i bila je prava umetnost parkirati se u blizini sopstvene zgrade. Kada su završili taj posao, krenuli su sa agresivnim nuđenjem svojih usluga“, kaže nam Miloš F.

To je, objašnjava, izgledalo ovako:

„Pojavi se agent prodaje na mojim vratima, ponudi uslugu, ja mu kažem da baš ove nedelje imamo Skupštinu stanara i da ću izneti njegovu ponudu svim stanarima na odlučivanje i da mu javljam odmah nakon toga“, kaže on.

Ovakve agresivne taktike nisu strane „Telekomu“: Nova.rs je već pisala o tome kako se u zamenu za uvođenje optičkog kabla predstavnici „Telekoma“ nudi besplatno krečenje zgrade – od podruma do krova.

I politički aktivisti u igri

Vratimo se Zvezdarskoj agoniji.

Miloš priča da je predstavnicima Telekoma ritam odlučivanja u zgradi bio prespor.

„Već sutradan isti agent prodaje je zakucao na vrata svih stanara naše zgrade. To, naravno, nije bio kraj: u nardednih tri meseca se promenilo njih najmanje sedam agenata prodaje sa istom praksom. Neke od njih su stanari prepoznali kao omladince nekih od vladajućih stranaka, zato što su zastupali svoje stranke na štandovima za prikupljanje parafa na poslednjim parlamentarnim izborima“, rekao nam je Miloš.

O permanentnim pokušajima „Telekoma“ da suzbije SBB u poslu sa optičkom infrastrukturom, pisao je i N1 krajem prošle godine. Tada je otkriveno da Gradsko zelenilo u Beogradu traži SBB-u dodatnu dokumentaciju za izvođenje radova na kopanju mikrokanala za uvođenje mreže optičkih kablova. Paralelno sa tim, „Telekom“ nastavlja da teroriše građana prekopavanjem ulica u ovu svrhu, bez konsultovanja sa stanarima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare