Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Onemogućavanje uvođenja SBB mreže u Sremsku Mitrovicu, time što su predstavnici Gradske stopirali radove SBB-a u tom gradu, mnogi Mitrovčani ocenjuju kao zlonameran pokušaj uvođenja “cenzure” u njihove domove.

„Ovo je očajnički pokušaj vlasti da nas spreči da pratimo medije koji ne hvalisaju Vučića 24 sata dnevno. To samo govori o tome koliko su u panici, i ne bi me čudilo da počnu i internet da nam ‘zaključavaju'“, kaže Mitrovčanka Ana Hric, napominjući da ovim gestom Telekom sigurno neće steći nove klijente u ovom gradu.

Naime, iako je SBB ispunio sve zakonom predviđene uslove, i pre tri meseca dobio dozvolu za postavljanje optičkih kablova u ovom gradu, odluka je naprasno promenjena.

Lokalne vlasti su angažovale privatnu firmu, koja je juče uklonila betonske šahte i zatrpala kablove peskom. Čelnici nisu objasnili ovaj postupak, a u SBB tvrde da je reč o opstrukciji i nejednakom tretmanu u odnosu na Telekom Srbija.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Sličnog su mišljenja i meštani koje smo zatekli danas u Mitrovici. U lokalnom kafiću u centru grada, sa dva velika televizora, kažu da su ugovor sa Telekomom raskinuli odavno i da su prešli na EON, a da SBB kanale većina njihovih gostiju prati preko interneta.

„Bilo bi im mnogo pametnije da porade na svom kvalitetu, nego što se na ovaj način obračunavaju sa konkurencijom. A ako je i tu politika u pitanju, onda smo stvrano dotakli dno“, kometar je jednog od radnika kafića. Da veliki broj Mitrovčana smatra da je opstrukcija uvođenja SBB mreže u Mitrovicu, koja je već viđena i u Subotici i drugim delovima Srbije, ipak politički motivisana, potvrđuju i komentari građana.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

„Bratija ne voli istinu sa N1 i zatrpavaju je čak i lopatama, i misle da to ima dugi vek trajanja. Što bi rekao Kesić – budale, kraj će biti vrlo brzo, samo se čeka da narod reši da izađe na veliki protest…“.

Isto misli i Mitrovčanin koji je uveren da iza svega stoji vlast koja „ne dozvoljava bilo sta drugo da se razvija mimo njene kontrole i namerno unistavaju i opstruiraju rad SBB-a samo zato sto nije pod
kontrolom vlasti“.

Dok graski čelnici ćute, iz SBB kažu da su očigledno u pitanju dvostruki aršini.

„Automatski po našem stopiranju, Telokom Srbija kreće sa izgradnjom svoje distributivne mreže na teritoriji Sremske Mitrovice, paralelno sa SBB instalacijom Telekom Srbija gradi svoju infrastrukturu, iako nemaju nikakve uredne najave radova kroz CEOP, kroz tu centralnu evidenciju objedinjene procedure“, rekao je Dejan Tomić iz SBB.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar