Foto: Promo

Država planira da na Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima počne da se naplaćuje putarinu, kako bi veća teretna vozila naterali da koriste auto-put, izjavio je direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

On je gostujući na Radio-televiziji Srbije naveo da je cilj rekao da veliki broj kamiona korišćenjem Ibarske pokušava da izbegne plaćanje putarina, što smanjuje bezbednost u saobraćaju.

„Ima dosta kamiona koji izbegavaju da plaćaju putarinu. Imamo ideju da vidimo da na tim magistralnim putevima, gde ima dosta teških vozila, da počnemo da naplaćujemo putarinu, kako bi, radi bezbednosti, te teške kamione naterali da koriste auto-put“, navodi Drobnjak.

Drobnjak je dodao da, uprkos aktiviranja auto-puta „Miloš Veliki“, na Ibarskoj magistrali i dalje ima dosta vozila, da ta saobraćajnica nije dovoljno rasterećena, a da je „bila i da će ostati opasna“.

RTS navodi da je od proglašenja vanrednog stanja na putevima bio slab intenzitet saobraćaja, koji se skoro isključivo sastojao od kamiona i drugih vozila sa specijalnim dozvolama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare