Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Stranka Zajedno navela je da je danas u jedanaestom minutu prekinut prenos sednice Odbora za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije koji se po zakonu emitovao preko internet stranice Narodne skupštine, te upitala ko je izdao nalog za prekid emitovanja.

Ova stranka je upitala i zašto je skupštinska većina prvo pristala, a zatim odustala od prisustvovanja sednici.

„Da li zato što su unapred znali šta će se desiti i na kakva pitanja bi morali da odgovaraju? Da li se režim uplašio prepune sale u Majdanpeku, pa je u panici cenzorska ruka posegnula za ‘sečom’ kablova za prenos? Da li im nije po volji istina o zastrašivanju, pretponoćnim pretresima kuća i stanova, prebijanju aktivista i policijskoj brutalnosti? Ili su to već znali, pa su zbog toga kukavički izostali sa sednice“, upitala je stranka Zajedno.

„Posle medija sa nacionalnom pokrivenošću i javnog servisa, cenzura je počela da seče i kanal za prenos parlamentarnih sednica“, dodaje se još u saopštenju.

Zajedno ocenjuje i da su time građani Srbije sprečeni da uživo prate prenos u kome su „mogle da se čuju nezgodne istine i mnoga neprijatna pitanja koja režim ne želi da čuje“.

„Vi koji vladate ovom zemljom i u čijim je rukama sva moć moraćete da se suočite sa stvarnošću – sa svakom rekom koju ste gurnuli u cevi, sa svakom planinom koju ste srušili, sa svakim bunarom i njivom koje ste zatrovali“, navodi Zajedno.

BONUS VIDEO – Članovi skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine iz opozicije o slučaju planine Starice kod Majdanpeka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar