Foto:Ministarstvo životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas novu sanitarnu deponiju u Vinči i radove na izgradnji postrojenja za tretman i proizvodnju energije iz otpada.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, „Ono što je važno za Beograđane, jeste da se komunalni otpad više ne odlaže na staroj deponiji, na kojoj se nepravilno odlagao poslednjih 40 godina i da će ta deponija biti sanirana“.

„Zamolila sam privatne partnere da poštuju ugovorne rokove, ali i da taj veliki posao pokušaju da završe pre roka. Ministarstvo zaštite životne sredine je dalo sve potrebne dozvole za rad nove deponije, na kojoj se sada odlaže komunalni, građevinski i inertan otpad“, rekla je Vujović, nakon obilaska centra za upravljanje otpadom u Vinči, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predstavnicima kompanije Beo čista energija.

Foto:Ministarstvo životne sredine

Ministarka je dodala da se u Vinči grade moderna postrojenja, a kada Grad Beograd i privatni partner kompletno realizuju projekat, Beograd će dobiti savremeni centar za upravljanje otpadom.

Foto:Ministarstvo životne sredine

„Ministarstvo koje vodim ubrzano radi i na projektima izgradnje osam regionalnih centara za tretman otpada po najvišim standardima. Već u prvom kvartalu 2022. godine, raspisaćemo tender za prva četiri regiona: „Kolubara-Kalenić“, Sombor, Nova Varoš i Užice. Krećemo sa radovima sledeće godine i trudićemo se da ih maksimalno ubrzamo, jer nam je cilj da gradimo bolju i čistiju budućnost za generacije koje dolaze“, rekla je Vujović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar