Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas u Institutu "Torlak" primio vakcinu protiv koronavirusa, a nakon njega vakcinu je primio i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

„Pokrajinski sekretar i ja smo danas primili kineske vakcine kompanije Sinofarma. To je treća vakcina koja je stigla u Srbiju. Apelujem na građane Srbije da je ovo jedina šansa da pobedimo epidemiju. Jedini način da ne prenesemo nekome drugom zarazu je upravo vakcinacija“ rekao je ministar Lončar.

On je naveo da je naš cilj da u Srbiji ponovo sve bude kao pre epidemije, i istakao je da su kineske vakcine izuzetno bezbedne i efikasne.

„Nije bilo lako nabaviti ovolike doze vakcina, znate i sami da je Srbija jedina u regionu koja ne samo da ima vakcine, nego ima tri vrste pa građani mogu da biraju. Pozivam sve građane da se vakcinišu i da krenemo dalje“ rekao je ministar. On je naveo da se oseća odlično.

Ministar zdravlja je saopštio da se gotovo 400.000 ljudi prijavilo na sajtu E uprave za vakcinaciju, ali je objasnio da to ne uključuje zdravstvene radnike koji to rade na svojim radnim mestima.

„Takođe, jutros smo se dogovorili da svi građani stariji od 70 godina da odu do otvorenih punktova i da će biti vakcinisani, bez obzira da li su se prijavili ili ne“ istakao je Lončar.

Ministar  je rekao da će ova vakcina verovatno u narednim godinama postati sezonska, kao ona protiv gripa.

„Takođe smo pričali i o novom soju koronavirusa, koji se već pojavio u Mađarskoj, i to je zabrinjavajuće. Nije realno da sprečimo njegov ulazak, ali je bolje da dočekamo sve što spremniji. Krizni štab će raspravljati o tome“ rekao je Lončar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare