Foto:EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da drugo polugodište počinje 18. januara u skladu sa modelom iz septembra, tako što će mlađi osnovci od prvog do četvrtog razreda pohađati nastavu svakodnevno u školi u manjim grupama, stariji osnovci će pohađati naizmenično nastavu neposredno i na daljinu, dok će srednjoškolci nastavu pohađati jedne nedelje u školi, druge nedelje na daljinu.

Ružić je za RTS izjavio da škole u prvom polugodištu nisu bile mesta prenosa koronavirusa, kao i da „niko nije krio podatke“ o broju zaraženih.

„Niko nije krio podatke, niti je to bio manir ni Кriznog štaba, ni instituta za javno zdravlje, ni škola. Mi svakodnevno dobijamo presek, dobijali smo taj presek i za vreme ovog raspusta. Ako govorimo o brojevima oni su bili fragmentarno mali, što ne znači da nije dolazilo do zaražavanja, ali od ukupnog broja zaraženih ti procenti su zanemarljivi“, naveo je Ružić.

Ružić je rekao da se procenat zaraženosti učenika kretao od 0.05 do 0.08 odsto, dok procenat zaposlenih koji su zaraženi korona virusom „ni sada ne prelazi jedan procenat“.

„U ranijem periodu kod zaposlenih je bilo nekih 2 do 2.5 procenta što zaista nije ogroman broj u odnosu na opštu situaciju koju smo imali“, rekao je Ružić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar