Zvanično: Drugo polugodiše počinje 18. januara

Podeli:
Foto:EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Drugo polugodište počinje 18. januara po modelu nastave koji se primenjivao od septembra, saopštilo je danas ministarstvo prosvete.

Kako se navodi u saopštenju, drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, a nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine.

„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas je poslalo obaveštenje školama, a ponovo je prosledilo i  stručna uputstva za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama, koja je Krizni štab usvojio 11. avgusta 2020. godine. Prema ovim uputstvima, učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, dok će stariji osnovci nastavu pohađati naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama“, navodi se u saopštenju.

Nastava u srednjim školama, takođe će se odvijati kao i na početku školske godine, u septembru 2020. godine, a  to znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u školu, a potom jednu nedelju učiti na daljinu. Uputstva se mogu pogledati i na sajtu Ministarstva prosvete.

Komentari

Vaš komentar