Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović poručio je danas zaposlenima u Pošti Srbije koji su u obustavi rada u prostorijama poštansko-logističkog centra Novi Sad, da će gubici koji nastaju svakim novim danom obustave, za ovo preduzeće imati ogromne posledice po finansijski rezultat poslovanja.

On je na još jednom sastanku sa zaposlenima u poštansko-logističkom centru Novi Sad ukazao i na indirektne posledice koje će nastati zbog odlaska korisnika i narušavanja ugleda ovog preduzeća, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Ministar je rekao da više nijedan dan ne može da se izgubi i da je potrebno da se zaposleni hitno vrate svojim redovnim poslovnim aktivnostima, preradi i isporuci zaostalih pošiljki.

Pročitajte još

Posebno je naglasio da plan koji je radnicima predstavio na prethodnom sastanu se može ispuniti samo u celosti i važi jedino ako radnici do kraja dana nastave sa redovnim procesom rada.

Jovanović je istakao da ima puno razumevanje za status radnika, pogotovu u tehnologiji, da je neophodno unaprediti materijalnu situaciju zaposlenih u Pošti Srbije i spreman je da već sutradan, po nastavku procesa rada, zajedno sa radnicima i rukovodstvom lično radi na planu povećanja broja zaposlenih u tehnologiji, kao i uvođenju novih usluga kako bi se dostigao i prestigao republički prosek zarada.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora Pošte Srbije Boriša Šarenac.

BONUS VIDEO Život jednog poštara u Srbiji: „Prazan novčanik i prazni stomaci ne mame osmeh na lice“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare