Nema dogovora sa rukovodstvom Pošte, iako njen direktor tvrdi da je pronađeno rešenje, poručuju radnici tog preduzeća. Koverte i druge pošiljke zato ni u narednom periodu neće dolaziti na odgovarajuće adrese, sve dok zahtevi poštara, koji se tiču egzistencije, ne budu ispunjeni.

Ukoliko ste poverovali direktoru Pošte Zoranu Đorđeviću da su zahtevi njegovih radnika ispunjeni i da će vam uskoro stići pisma i paketi koji kasne jer su obustavili rad, uzalud ste se ponadali.

„Ništa se nije dogovorio sa nama. Jednostavno, on je izašao na konferenciju za medije bez ikakvog dogovora sa nama i rekao je da je sve dogovoreno“, kaže za N1 radnik pošte Srđan Popadić.

Dogovoreno je možda nešto sa sindikatima, ali ne i sa radnicima koji su u obustavu krenuli spontano, samostalno i koji su jedini ovlašćeni da pregovaraju.

„To je jedna priča, po meni, da se zaposleni ‘prime’ na tu priču i da prekinu obustavu“, objašnjava radnik Pošte Zoran Pavlović.

Ali nisu se „primili“, kažu poštari, usvojen je samo zahtev da se isplati zarada iz dobiti. Onaj najbitniji, uvećanje zarade od 30 odsto nije.

„Niti može biti ispunjen, moraju da se ispoštuju određene procedure. Nadzorni odbor bi morao da kroz izmenu i dopunu plana morao da uveća masu za zarade za 30 odsto i da takva odluka ode na saglasnost Vlade Srbije da bi to moglo da se realizuje“, objašnjava Pavlović.

Što se nije dogodilo. Zato nastavljaju radnici Pošte onako kako su radili protekle dve nedelje.

„Obustava znači da svi dođemo uredno na posao, prijavimo se, napišemo da smo u obustavi rada i ne radimo ništa i tu sedimo ispred pošte i čekamo da nam prođe radno vreme i da idemo kući“, objašnjava Popadić.

A niko od njih, kažu, ne želi to, već su primorani.

„Što se tiče naših plata, primanja, egzistencije, nikad gore u istoriji Pošte nije bilo. Znači, srozali su nam Poštu na najniže grane“, tvrdi Srđan Popadić.

Napominju, ne traže ništa više od normalnog života, a pošto to ne mogu da dobiju od rukovodstva i direktora Đorđevića, pozivaju Vladu Srbije da se kao osnivač Pošte uključi u rešavanje tog pitanja.

BONUS VIDEO: V.D. direktora Pošte Zoran Đorđević: Ispunili smo sve zahteve radnika 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar