Miloš Marković iz Bogatića, kod Šapca, nikada nije imao imovinu, nije bio vlasnik kuće, a nije imao ni brojilo za utrošak električne energije. Ipak, Miloša danas jure zbog duga za struju koji je nastao kada je on imao osam godina.

Prema podacima iz distribucije, on je prijavio svoje brojilo kada je imao samo osam godina. Dug od 61.000 dinara, Miloš ne može nikako da izbriše, a da stvar bude gora brojilo koje ima dugovanje niti je njegovo, niti je na njegovom placu.

„Oni mene duže za 61.000 dinara, iz 2014. godine, to brojilo je prijavljeno 01.12.1997. godine, a ja sam rođen 29.06.1989. godine što znači da ja kao maloletno lice nisam mogao da prijavim to brojilo“, priča Miloš, a prenosi televizija Nova S.

Išao je svuda, ali su ga šetali od šaltera do šaltera

„Išao sam u distribuciju i u pravnu službu, bili su jako bezobrazni i šetali su me od šaltera do šaltera. Ja sam pokazao moje račune za struju i na njima je nula, jer ja uredno plaćam“, kaže Miloš.

Postoji velika šansa da su Miloša zamenili sa komšijom koji je nekada živeo u istoj ulici, a imaju isto ime i prezime.

„Ja sam njima to rekao, moje brojilo je čisto i ja nemam dugovanja a oni mi traže umrlicu čoveka kako bih dokazao da nisam on, pa kako ja da dobijem umrlicu. I ja sada dokazujem da nemam 128 godina totalni apsurd“, priča Miloš.

Miloš Marković Foto: Nova S

Miloš sada ima veliki problem, sem duga za struju koju nije potrošio, ima dugovanje u kreditnom birou zbog čega ne može ništa da kupi na rate, pa čak ni telefon. Dok ne dokaže da nema 128 godina, Miloš će morati da živi „vezanih ruku“ zbog nemara nadležnih koji su na njegove molbe ostali gluvi.

Bonus video: Vučić: Ne odvrćem sijalice da bih uštedeo na računu za struju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare