Miljana Nešković i Milena Radulović
Miljana Nešković i Milena Radulović Foto: Nova.rs

Milena Radulović, čuvena glumica koja je svojim glasom pokrenula lavinu osnaživanja žena u Srbiji, gostovala je u podcastu Snaga uma Miljane Nešković na portalu Nova.rs gde je govorila o putu koji je prešla pomoću porodice, prijatelja i psihoterapije da bi prevazišla traumu koju je doživela kao mlada devojka, i postala ono što je danas – hrabra, samosvesna, snažna i uspešna mlada žena, puna mudrosti, ali i radosti.

Milena se u razgovoru osvrnula na to koliko joj je vremena i rada trebalo da se suoči sa svojim strahovima i koliko je to ponekad bilo strašno, kao i kako je izgledao njen put ka pronalaženju sigurnosti.

„Prvi put u životu se budim srećna, zaista“, priznala je Milena u jednom trenutku razgovora.

„Naišao je neki lep period. Ranije sam bila premotivisana za posao. Ta premotivisanost mi je i urođena, a i dolazila mi je iz trauma i potreba za samopotvrdom. Onda sam otkrila da mnogo uspešnih ljudi pati od nečega što se u psihologiji zove kompleks preuspešan. To je kada stalno juriš neki uspeh, imaš ogromnu snagu i motivaciju, nikad nisi umoran i sve možeš, ali opet nema tog osećaja ispunjenosti, kog nikad nema kada se traži potvrda spolja. Konačno mogu da kažem da sam u stanju koje ja nazivam potpunim zenom. To traje recimo oko dva meseca. Trenutno ne radim, na raspustu sam i prvi put u životu sam mirna. Probudim se srećna, lep je dan. Volim da kuvam pa spremim neki doručak. Izađem na ulicu i ne znam kada ću da se vratim kući. Ništa ne moram. Upoznajem sjajne ljude od kad ne radim i uživam u tome. Ranije bih bila u panici što ne radim, preispitivala bih se, brinula da neću nikad više raditi i ne bih umela da se odmorim. Najzad baš uživam. Idem ulicom i imam osećaj da mi je opipljiv život i baš ga volim“, objasnila je Milena Radulović u podcastu Snaga uma.

Ceo razgovor možete pogledati na linku ovde:

Milena Radulović: Kako sam izgradila veru u život – NOVA portal

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare