Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Narodni poslanik stranke "Zajedno" Đorđe Miketić rekao je da BG voz do Pančeva može i odmah da krene da saobraća, samo kada bi postojala politička volja. On se osvrnuo na gorući problem putnika iz Pančeva, kojima je poslednjih dana poskupela cena prevoza do Beograda za više od 100 odsto.

„Nezadovoljni studenti iz Pančeva su protestovali ispred Pantransporta jer je cena karte sa 2400 din skočila preko noći na 5500 dinara. U prevodu 127 odsto je poskuljenje. Cena za građane je 8.400 dinara. Na ove cene treba dodati i cenu peronske karte od 400 dinara. Ovo je neizdrživ udarac za budžet pančevačkih studenata, njihovih roditelja ali i budžet građana koji se svakodnevno voze na relaciji BG – Pančevo“, rekao je Miketić.

On je naveo da su građani ucenjeni zbog monopola koje ima privatni prevoznik „Pantransport“. Sa druge strane, u razgovoru sa studentima iz Pančeva, Miketić je objasnio da postoji jednostavno rešenje.

„Hitno puštanje u saobraćaj linije BG voza do Pančeva, koja već postoji i koja je saobraćala čak i kriznih 90-ih godina, a koja je ukinuta upravo da bi jedno privatno preduzeće moglo ozbiljno zarađivati od monopola na tržištu. Srbija je uzela kredit od 77 miliona evra čime je rekonstruisala prugu do Pančeva. Tako da sada imamo modernu prugu, imamo i sređene stanice, a imamo i veliku potrebu građana, sve je tu, čak se očekuje i dobra zarada za BG voz. Jedino fali zdrav razum donosioca odluka“, rekao je on i dodao:

„Zato stranka ZAJEDNO sa građanima i studentima zahteva da se linija BG voza pod hitno produži do Pančeva, čime bi se mnogostruko olakšao život studentima i građanima. Time bi se i smanjile gužve preko Pančevačkog mosta, Pančevo bi postalo prijamčivije za život i rad, i kao privredna i kao turistička destincija, a naravno time bi se i smanjilo zagađenje vazduha što je hroničan problem kako Beograda tako i Pančeva. Naravno ukinuo bi se ucenjivački potencijal prevoznika koji drži monopol. Mnogostruka korist se može dobiti samo jednim potezom olovke onih koji donose odluke. Ne treba zaboraviti ni to što preko 10.000 studenata danas u Beogradu ne nalaze smeštaj jer su cene za iznajmljivanje stanova duplirane u proteklih 10 meseci. Sa ovom linijom bi mnogo studenata moglo pronaći krov nad glavom u jeftinijem Pančevu i potom bi lako dolazili do svojih fakulteta u Beograd“, zaključio je Miketić.

Bonus video: Prevoz do Pančeva poskupeo – vožnja čak 300 dinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar