Pančevo, protest studenata zbog poskupljenja cena karata za Beograd
Foto: 013info.rs

Grupa od četrdesetak studenata okupila se ispred zgrade glavne autobuske stanice, kako bi izrazila nezadovoljstvo povodom povećanja cene karata za Beograd. Studenti su se podelili u tri grupe, kako bi blokirali sve ulaze, odnosno stanične izlaze.

Kako javlja izveštač 013.info sa terena, policija je legitimisala nekoliko ljudi.

Jedan deo studenata je danas oko 13 časova bio ispred Gradske uprave, a zatim se premestio kod Pantransporta.

Foto: 013info.rs

Podsetimo, Pantransport je 24. oktobra na svom sajtu objavio obaveštenje o promeni cene karte, u kom se navodi:

– Obzirom na okolnost da je grad Pančevo od 01.03.2022. godine prestao sa regresiranjem učeničkih i studentskih mesečnih karata, Pantransport ne može da nastavi sa prodajom po povlašćenim cenama. Odluka prevoznika je da učenicima i studentima sa prebivalištem na teritoriji grada Pančeva koji koriste na prevoz na međumesnoj liniji Pančevo-Beograd omogući kupovinu mesečne karte sa 34,05 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu karte.

Pročitajte još:

Nakon toga, gradonačelnik Aleksandar Stevanović je na konferenciji za novinare izjavio kako je linija Pančevo-Beograd međumesna, što znači da Grad ne može da određuje cenu karte, već isključivo prevoznik.

Takođe, kazao je kako je netačna informacija da Grad ne regresira prevoz studenata sa prebivalištem u Pančevu, a idu u Beograd ili neku drugu jedinicu lokalne samouprave da studiraju.

BONUS VIDEO: Prevoz do Pančeva poskupeo – vožnja čak 300 dinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar