Zorana Mihajlovic
Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MRE/ ZORAN PETROVIC

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da nikakvog rudnika na Kosmaju ili Avali ne može biti i da je neistina da će bilo šta biti urađeno na štetu građana.

„U javnosti su se pojavile tvrdnje koje nemaju veze s istinom. Pre svega, geološka istraživanja o kojima je reč odobrena su rešenjima iz 2012, a ‘Ziđin’ je postao vlasnik istražnih prava kupujući drugu kompaniju. Nikakvog rudnika na Kosmaju, Avali ne može biti i ne postoji investitor koji može da dobije urbanističke uslove na ovom prostoru“, rekla je ministarka Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji „Privreda Srbije na tržištu električne energije“.

„Neistina je da će građani imati problem zbog istražnih bušotina, kao što je nemoguće da dođe do eksploatacije bez odbranjenog elaborata“, dodala je ministarka Mihajlović, a prenelo Ministarstvo rudarstva i energetike.

List „Nova“ u današnjem broju piše o tome da kineska kompanija „Ziđin“, koja trenutno posluje u Boru, obavlja istraživanja na području sela Rožanci u GO Barajevo. Meštani ovog kraja u razgovoru za „Novu“ izrazili su strah od mogućeg zagađenja ukoliko bi došlo do otvaranja rudnika.

Bonus video – Karaljevica kao rudnik Rio Tinto

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar