Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Za vikend nas očekuje nestabilno, ali toplo i sparno vreme, sa jutarnjim temperaturama koje neće padati ispod 20 stepeni, dok će u najtoplijem delu dana maksimalna temperatura biti do 33 stepena. Do utorka je uključen i žuti meteoalarm, što znači da treba očekivati lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Pročitajte još:

Prognoza za večeras daje dobar pregled toga šta nas očekuje za vikend: toplo i sparno vreme, sa lokalnom pojavom oblačnosti i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Do večeras, letnje pljuskove treba očekivati u svim delovima zemlje, što je i razlog da Republički hidrometeorološki zavod uključi žuti meteoalarm, koji će ostati na snazi naredna četiri dana. To znači da treba voditi računa o vremenskim prilikama ukoliko planirate aktivnosti napolju.

Foto: Meteoalarm.rs

 

Do kraja dana, samo u Vojvodini ne treba očekivati kišu, dok u ostalim krajevima prognoza kaže – biće kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Za vikend se očekuje promenljivo oblačno vreme s lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom uglavnom u centralnim i južnim krajevima.

U subotu i nedelju maksimalna dnevna temperatura do 32 stepena, dok će u ponedeljak biti još toplije – 33 stepena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram