Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Meštani Pakovraća nastavili su i danas, peti dan zaredom, blokadu firme za proizvodnju betona "Cemprom" u tom mestu, sprečavajući time nastavak radova na izgradnji deonice autoputa Preljina-Požega.

Jedan od meštana koji učestvuje u blokadi Miloš Nikolić rekao je agenciji Beta da je policija sinoć tražila vlasnike kuća koji su dobili rešenja za prinudno iseljenje tokom naredne nedelje.

„Sinoć je dolazila policija koja se raspitivala gde se nalaze kuće iz kojih treba da nas prinudno isele, raspitivali su se ko su vlasnici. Mi smo im rekli da nećemo napustiti kuće jer nemamo gde da odemo“, kazao je Nikolić.

On je rekao da su meštani koji već pet dana blokiraju firmu „Cemprom“ uputili pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom su ga zamolili za pomoć jer kako je naveo, na sastanku koji je u petak organizovan u Ministarstvu saobraćaja nije ponuđeno rešenje za njihove probleme.

„Predsednika smo obavestili i da je za utorak i sredu zakazano rušenje naših kuća. Mi nemamo gde da se iselimo. Kuće koje smo pravili i u njima živeli nam nisu isplaćene, mi druge nismo ni kupili ni napravili i nemamo gde da se preselimo“, rekao je Nikolić.

Meštani Pakovraća koji nisu bili zadovoljni ponuđenom otkupnom cenom za kuće i zemlju, pokrenuli su sudske procese pre više od dve godine ali do danas ti postupci nisu završeni.

„Mi se ne iseljavamo dok nam ne budu isplaćene kuće i zemlja koji su nam oduzeti. Sudimo se već dve godine, do sada smo imali po 20 ročišta, a suđenje još nije završeno. Nekome je cilj da se ovo odugovlači“, rekao je Nikolić.

Blokada firme za proizvodnju betona za izgradnju autoputa u Pakovraću počela je pre pet dana jer je zakup parcele na kojoj se nalazi ta firma istekao 28. marta.

Vlasniku parcele su posle četiri dana blokade predstavnici gradskih vlasti u Čačku ponudili da otkupe tu parcelu, što je on prihvatio a meštani tvrde da je to samo jedan od problema koje imaju sa eksproprijacijom imanja zbog izgradnje autoputa.

Prema rečima jednog od nezadovoljnih meštana, ostalo je još nekoliko domaćinstava u Pakovraću koja se i dalje sude sa državom zbog oduzimanja kuća za potrebe izgradnje trase autoputa a kako je dodao, „mnogo više“ domaćinstava pokrenulo je sudske procese zbog oduzimanja zemlje.

BONUS VIDEO Meštani borskih sela blokirali put Bor – Veliki Krivelj

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar