GSP, autobus, gradski prevoz, dan, radni dan, pun autobus, maske, maska, epidemiološke mere, korona, koronavirus,
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Meštani naselja Leštane već odavno u blizini svog kraja nemaju autobusko stajalište, pa su primorani da do najbližeg pešače putem bez trotoara.

Kažu, nebezbedno je i nesigurno i dodatno otežano prilikom vremenskih nepogoda.

Neki od meštana svakodnevno prolaze i put od dva km do najbližeg stajališta, do okretnica linija gradskog prevoza 306 i 309.

Jedna od meštanki kaže da svaka majka u tom kraju mora da strepi kad dete pošalje u školu, jer pored puta nema ni trotoara, a ni uličnog svetla, kad se deca popodne vraćaju iz škole. Autobus ili bar neki minibus bi sve to olakšao, kažu i dodaju da prevoz (linija 309) saobraća svakodnevno putem kojim prolaze, ali ne staje, jer nema stanice.

Navode da su prikupljali potpise koje su predali Direkciji za saobraćaj grada Beograda, da su to prošle godine predali i da su dobijali obećanja da se na tome radi, da je u jutarnjem programu jedne televizije čak rečeno da će dobiti stajalište sa Novom godinom, prenosi N1.

„Stalno slušamo tu priču i nemamo više strpljenja, jer ne možemo ovako da funkcionišemo“, navodi meštanka.

Pešačenje od dva kilometra u jednom smeru veliki je problem za starije meštane.

„U penziji sam, a ne znam kada sam otišla u Beograd. Nizbrdo nekako siđem, a uzbrdo nikako. Imam 73 godine“, kaže jedna od meštanki, koja je potpisala peticiju.

Bonus video – Klima uređaji u autobusima GSP Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar