Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović prokomentarisao je za Nova.rs stanje javnog prevoza u Beogradu u trenutku kada je sneg paralisao grad. On je rekao je da sad dolaze na naplatu javašluk i malverzacije u GSP.

Kako je naš portal ranije pisao, autobus na liniji 44 blokirao je Ulicu Vase Pelagića na Senjaku jer nije mogao da se popne zbog guma koje su očigledno dotrajale.

Bez obzira da li je neko očekivao sneg ili ne, nadležni organi su morali da provere da li su autobusi ispravni, te da li imaju neophodnu opremu za zimsku sezonu.

Direktor CLS Nikola Jovanović rekao je u izjavi za Nova.rs da sad dolaze na naplatu javašluk i malverzacije u GSP i drugim prevoznicima.

„Jedan od problema je što su gume dotrajale i ishabane, a zbog ‘ušteda’ se ne menjaju. Sa druge strane, kada autobus odlazi na redovan tehnički pregled, stavljaju mu se novi pneumatici koji se po završetku pregleda skidaju i vraćaju se stari. Generalno je problem što se na tehničkom ‘naštimuje’ da vozilo bude ispravno, ako treba neke delove dobije samo da prođe liniju tehničkog, pa se kasnije skinu i prebacuju na sledeći bus koji ide na tehnički“, rekao je Jovanović za Nova.rs.

Bonus video: Kolaps u Ustaničkoj

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare