Foto: Vlasta Vukićević/Nova.rs

Sekretarijat za investicije Beograda obustavio je javnu nabavku tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička (u postojećoj regulaciji i sa pripadajućom infrastrukturom).

Tender za izradu tehničke dokumentacije je oglašen 29. decembra, ali je postupak obustavljen nakon dopisa gradonačelnika Beograda iz kojeg se zaključuje da je za taj deo Bulevara moguće i „drugačije saobraćajno rešenje“, piše Nova ekonomija.

„U toku su aktivnosti na donošenju odluke o izradi plana detaljne regulacije područja uz Bulevar kralja Aleksandra, između Ustaničke i Prtizanske, kojim će se preispitati planirana regulacija Bulevara kralja Aleksandra“, navodi se u odluci o obustavi postupka.

Pročitajte još:

Predlog je, kako se dalje navodi, da se i deonica Bulevara kralja Aleksandra, od ulice Gospodara Vučića do Ustaničke, reši tako što će tramvajska mreža biti postavljena u sredini, a za kolski pristup bi bile realizovane dve trake po smeru.

Sekretarijat za investicije je krajem novembra oglasio i nabavku Studije izvodljivosti za rekonstrukciju, u postojećoj regulaciji, Bulevara kralja Aleksandra, od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička.

Ugovor za izradu studje izvodljivosti, vredan pet miliona dinara, je dodeljen Saobraćajnom isntitutu CIP.

U budžetu Beograda je u 2023. godini za izvođenje radova na uređenju saobraćajnice Bulevar kralja Aleksandra od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička (sa pripadajućom infrastrukturom) planirano izdvajanje od 905,5 miliona dinara.

U 2024. je za taj projekat planirano 1,2 milijarde dinara, vidi se iz budžeta za ovu godinu.

Urbanisti su davno predvideli da i taj deo Bulevara dobije četiri kolovozne trake, uz tramvajske koloseke u sredini, ali se raseljavanje objekata koje treba ukloniti tokom godina pokazalo kao prevelik finansijski zalogaj, meren desetinama miliona evra.

BONUS VIDEO Milan Dimitrijević: Izmene linija beogradskog metroa nisu transparentne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar