Tatjana Matić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je ona predložila Кriznom štabu za suzbijanje epidemije koronavirusa da dozvoli organizovanje kongresa i stručnih skupova do 100 ljudi, što je danas usvojeno kao vid popuštanja epidemioloških mera, saopšteno je tog ministarstva.

U saopštenju se navodi da je Matić time „podržala inicijativu Udruženja hotelijera i restoratera Srbije – HORES“ jer je, zahvaljujući velikom broju vakcinisanih gradjana i sve boljoj epidemiološkoj situaciji smatrala „da je sada pravi trenutak da se ovakva inicijativa usvoji“.

„Potpuno sam saglasna sa predloženom inicijativom HORES-a i pozdravljam odluku Кriznog štaba, koja će na dodatni način podstaći sektor ugostiteljsko turističke privrede koji je bio najviše pogodjen tokom pandemije kovid-19“, kazala je Matić.

Podsetimo, nakon današnje sednice Kriznog štaba medijima se obratio se Zoran Gojković koji je najavio da će biti popuštanja mera za frizere, ali i organizatore stručnih skupova gde će biti dozvoljeno prisustvo do 100 ljudi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar