Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 787 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 17 osoba. Testirano je 12,514 građana, a na respiratorima je 101 pacijent.

U Srbiji je u toku jučerašnjeg dana evidentirano 901 zaraženi koronavirusom, a preminulo je još 18 osoba. Testirano je još 12,089 građana, a na respiratorima je 98 pacijenata.

***

Nova sednica Kriznog štaba biće održana danas u 15:30, a tema će biti dalje popuštanje epidemioloških mera.

***

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je sednica Kriznog štaba pomerena sa početka nedelje na kraj sedmice, kako bi se videli brojevi novozaražnih posle uskršnjih praznika, s obzirom na to da se nisu toliko poštovale mere i da su se ljudi više družili i okupljali.

***

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da je vakcinacija protiv koronavirusa neophodna za povratak normalnom životu. On je rekao da je potrebno reći od kada će biti moguća organizacija određenih događaja i naveo da će insistirati na održavanju seminara i kongresa.

***

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je epidemiološka situacija sve bolja, da je zabeležen pad broja novozaraženih u Beogradu i ostatku Srbije i da je to dobar pokazatelj.

On je naglasio da je potrebno nastaviti sa vakcinacijom, te da je u pitanju „patriotski čin“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar