Foto:N1

Aleksandar Markov iz Foruma beogradskih gimnazija izjavio je u Danu uživo je činjenica da se povećava broj inficiranih učenika. Primera radi, početkom oktobra u beogradskim gimnazijama smo imali petoro zaraženih učenika, a sad je samo u školi gde ja radim devetoro inficiranih", kaže on.

Mišljenja je da se problemi koji postoje u društvu prenose i na škole.

„Što je negde i normalno. Možda procentualno ima manje inficiranih, ali činjenica je da se povećava broj. Primera radi, početkom oktobra u beogradskim gimnazijama smo imali petoro zaraženih učenika, a sad je samo u školi gde ja radim devetoro inficiranih“, kaže on.

Kako je rekao, mere su se poštovale u septembru, ali polako dolazi do popuštanja.

„Imam utisak da su se učenici zasitili svega i to baš sad, u najgorem trenutku“, kaže.

Prema njegovim rečima, „možda im je najteže objasniti smanjenje kontakta“.

„Nije im teško objasniti, ali teško je primeniti. Oni razumeju i shvate o čemu se radi, ali nekako po navici pokušavaju da se koliko toliko vrate u neku normalu, da uspostave kontakt koji je prirodan“, kaže.

Postoji još jedan prolem, dodaje.

„Tromesečje se bliži, nastavnička veća se uveliko drže, uprkos svim mogućim preporukama epidemiologa. Forum beorgadskih gimnazija je uputio dopis Ministarstvu prosvete sa molbom da se bar nastavnička veća održe onlajn“, kaže.

I nastavnici su ljudi, kaže, „mada ne zna kako ih doživljavaju u Ministarstvu prosvete“.

„I mi se nalazimo pod velikim pritiskom, svako jutro se budimo opipavajući da li imamo temperaturu, klubovi, diskoteke, splavovi rade, naši učenici su u tim godinama da ih posećuju“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar