Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

Zgrada Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije (UKCS), koja je nedavno, delimično otvorena, nakon što je završena prva faza radova, vidi se sa velike udaljenosti i čini se da joj je lako prići, ipak doći do ulaza nije tako jednostavno. U ovaj objekat je u ponedeljak ujutru preseljen Urgentni centar, a pacijenti, posebno oni koji nisu iz Beograda, teško se snalaze kada krenu u potragu za ulazom u ovu ustanovu.

Obišli smo novu zgradu UKCS i uočili da je do nje moguće doći sa dve strane.

Pročitajte još:

Većina građana kojima je neophodna pomoć lekara u Urgentnom centru, po navici dolaze iz pravca Ulice Kneza Miloša, odnosno Resavske, u čijoj je blizini stari objekat. Na sreću, i do nove zgrade moguće je doći sa ove strane.

Iz Resavske ulice, ako ste krenuli automobilom, vozite do neuropsihijatrijske bolnice “Dr Laza Lazarević”, odakle skrećete levo prema gore. Kada skrenete, stižete do ulaza u novi Urgentni centar.

Foto: Ana Marković/ Nova.rs

Ako pogledate ulevo videćete garažu, u koju se ulazi sa suprotne strane, odnosno iz pravca Ulice Koste Todorovića. A ako idete iz ove ulice, možete peške stići do Urgentnog centra, čiji se ulaz nalazi tačno preko puta zgrade Prve hirurške klinike, odnosno Klinike za digestivnu hirurgiju.

Međutim, duž većeg dela Ulice Koste Todorovića podignuta je ograda, tako da pacijenti koji dolaze, na primer, iz pravca Višegradske ili Tiršove ulice, moraju da se spuste skoro do Resavske, kako bi zaobišli ogradu i prišli zgradi Urgentnog centra.

Foto: Ana Marković/ Nova.rs

Naime, osim iz pravca grada, do nove zgrade UKCS moguće je doći i sa autoputa. Od ulaza u Urgentni centar pruža se novi put koji spaja ovu ustanovu sa zgradom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Ulici Franša D’Eperea. Vozilom Hitne pomoći ili privatnim automobilom, pacijenti stižu do nove zgrade putem koji prolazi pored Dnevne psihijatrijske bolnice i Klinike “Dr Laza Lazarević”.

Foto: Privatna arhiva

Udaljenost od stare do nove zgrade Urgentnog centra je nekoliko minuta hoda, ali ako nemate informaciju da je ustanova premeštena i “zavučete” se automobilom do ulaza, teško ćete izaći i vratiti se nazad. Naime, peške se od stare do nove zgrade prolazi kroz “tunel” Prve hirurške klinike, koji vodi do garaže, iza koje je ulaz u novu zgradu UKCS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar