Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ZDRAVLJA/ ALEKSANDAR ANGELOVSKI

Beograd je dobio novi Urgentni centar, koji je jutros i zvanično premešten u novu zgradu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, gde od osam sati pristižu pacijenti, a stari objekat je zatvoren i renovira se, kaže za Nova.rs prim. dr Dušan Jovanović, zamenik direktora Urgentnog centra.

Naime, još krajem februara predstavnici vlade zajedno sa predsednikom države, svečano su otvorili deo nove zgrade Kliničkog centra Srbije, kada je završena prva faza radova.
Međutim tek polovinom marta u novi objekat premešten je samo deo Klinike za kardiologiju, a od jutros je u ovoj zgradi i Urgentni centar.

„Građani još ne znaju da smo ovde premešteni, ali upute se kad dođu u krug bolnice. Mislim da smo konačno zaslužili novi prostor i opremu i da građani to zaslužuju. Stara zgrada je zatvorena i renovira se. Tamo će najverovatnije biti premeštena plastična hirurgija iz bolnice u Zvečanskoj, kao i ortopedija. Nova zgrada Urgentnog centra je ogromna, još se ne snalazimo najbolje, ja sam se već tri puta izgubio“ uz osmeh nam je rekao prim. dr Jovanović.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ZDRAVLJA/ ALEKSANDAR ANGELOVSKI

Naime, vozila Hitne pomoći od jutros u osam časova, pacijente više ne voze u staru, već u novu zgradu Urgentnog centra, kroz koji u „najtežim danima“ prođe nekoliko stotina pacijenata za 24 sata.

Podsetimo, novi Klinički centar Srbije gradi se već 40 godina, na površini od 87.000 kvadrata. Zgrada ima 23 lifta i 12 spratova, više od 800 kreveta u 432 bolničke sobe i 30 operacionih sala. Ukupna vrednost ove investicije je 260 miliona evra.

Urgentni je postao deo nedavno otvorenog Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, u kojem će imati na raspolaganju najsavremeniju tehnologiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare