Oliver Foto:printscreen/@oliversmababy facebook

Oliver Pal Gajodi, dečak koji boluje od teške bolesti - spinalne mišićne atrofije, tip 1, opasne po život, danas puni 10 meseci. Dečak se mesecima nalazi u bolnici, na svim aparatima koji ga drže u životu. Kako bi doživeo svoj prvi rođendan u decembru, Oliveru je potrebna naša pomoć!

Malom dečaku su neophodna sredstva za najskupljii lek na svetu Zolgensma i troškove lečenja u inostranstvu, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Sve ovo košta neverovatnih 2,4 miliona dolara – što njegovi roditelji, bez naše pomoći, ne mogu obezbediti.

Dečak je rođen u decembru prošle godine kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni ručice, ni nožice.

Upućen je na lečenje u Novi Sad. Nakon brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza – Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva i po meseca, Oliver je primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće.

Oliver Foto:printscreen/@oliversmababy facebook

Za vreme vanrednog stanja bio je sam, bez roditelja. Majka ga je u naručje uzela samo dva puta…Oliver se sam uspavljuje, sam se budi…

Dečak se i sada nalazi u bolnici, na respiratoru.

Kako bi ozdravio, potreban mu je najskuplji lek na svetu Zolgensma. Ovaj lek se prima do druge godine, a efekti su veći ukoliko se primi što ranije.

Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo ni jedna.

Zato svi treba da požurimo za Olivera, jer je do sada sakupljeno tek 30.000…

Pomozimo Oliveru da doživi svoj prvi rođendan! 

Foto: Budi human

Stanje Olivera i akcija prikupljanja sredstava konstantno može da se prati i na Fejsbuk stranici Olivér – SMA baby.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare