Sinisa Mali u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink
Siniša Mali u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

Ministar finansija Siniša Mali večeras je, komentarišući optužbe za seksualno zlostavljanje u istraživačkoj stanici "Petnica", osudio bilo kakvo nasilje, a posebno prema ženama i poručio da očekuje da će svi koji su bili uključeni u ovaj slučaj biti najstrožije kažnjeni.

POGLEDAJTE JOŠ:

Mali je, u emisiji Hit tvit, naglasio da želi da Petnica izađe iz svega toga, napominjući da je u pitanju simbol naučnog rada i velikog broja istraživača koji su prošli kroz ovu ustanovu.

„Ovo je, po meni, odgovornost pojedinaca i ja bih to tako gledao, da vidimo ko su ti pojedinci koji su ovo uradili i da budu najstrožije kažnjeni. Vidite da se u ovo vreme priča o tim stvarima i te devojke imaju hrabrosti da kažu šta im se desilo, nisam siguran da se to dešavalo u prošlosti. To je važno, jer postoji veći osećaj sigurnosti i poverenja u sistem“, rekao je Mali.

On je podsetio i na incident na Adi Ciganliji, gde je mladić šutirao svoju devojku i istakao da je policija odmah reagovala i uhapsila tog muškarca.

Povodom incidenta u Predsedništvu Srbije, do kojeg je došlo kada su u zgradu ušli lider Narodne stranke Vuk Jeremić i njegovi saradnici Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić radi fizičkog obračuna sa predsednikom Srbije, Mali je rekao da te pretnje i uvrede govore o njima i ocenio da će građani Srbije to prepoznati na izborima.

„Šta je politika ovde?“, upitao je Mali.

On je predsedniku Vučiću poručio da „idemo putem koji smo krenuli“.

„Jasna je vizija, jasna je strategija i on (Vučić) bi ponovo sišao njima (iz NS), ali ja ga molim da ne razmišlja o tome, nego da razmišlja i o novim auto-putevima i fabrikama“, poručio je Mali.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar