Foto: Privatna arhiva

Mališan Oliver Pal Gajodi, koji još uvek nije napunio ni godinu dana, nalazi se u veoma teškoj zdravstvenoj situaciji, s obzirom na to da boluje od spinalne mišićne atrofije. Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo, pa se mališan već neko vreme nalazi na respiratoru. Oliveru je sada naša pomoć preko potrebna, kako bi svoju prvu, ali najveću bitku, pobedio i kako bi nasmejan dočekao svoj prvi rođendan.

Naš portal je već pisao da se Oliver mesecima nalazi u bolnici, na aparatima koji ga drže u životu. Mali Oliver boluje od opake bolesti, koja napada mišiće, nakon čega se ubrzo gube osnovne životne funkcije. Sve veći broj mališana oboljeva od spinalne mišićne atrofije, pa je neophodno da se svi pozabavimo više ovim problemom.

U nastavku objave nalazi se broj na koji je potrebno poslati poruku za Olivera. Sve što je potrebno jeste poslati 848 na 3030.

Kako bi proslavio svoj prvi rođendan, Oliveru su neophodna sredstva za najskupljii lek na svetu Zolgensma, troškove lečenja u inostranstvu, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

„Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu. Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1“ objašnjava se na sajtu fondacije „Budi human“, preko koje se prikupljaju sredstva.

Oliver Foto:printscreen/@oliversmababy facebook

Sve ovo košta neverovatnih 2,4 miliona dolara – što njegovi roditelji, bez naše pomoći, ne mogu obezbediti.

Svi zajedno možemo pomoći Oliveru da dobije ovu bitku, zato pošaljite 848 na 3030!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare