Foto:privatna arhiva

Mali Naum, koji je nedavno izbačen iz trećeg privatnog vrtića, podigao je institucije na noge, te je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Slavko Gak, izjavio da će, ukoliko se roditelji na to budu odlučili, dečak po hitnom postupku biti upisan u državni vrtić.

Gak je naglasio i da će sporni vrtić „snositi posledice“ zbog neispunjenih mera prosvetne inspekcije, jer „nisu uložili ni osnovne, minimalne napore da pomognu u prilagođavanju deteta na kolektiv, iako su od roditelja imali potpunu podršku“.

Vlasnica vrtića je ponovo odbila bilo kakav vid saradnje, te rekla da je što se nje tiče, ugovor raskinut, potvrdila je za portal Nova.rs Naumova mama Jelena Petrović Jovanović.

Osim što vlasnica nije bila raspoložena za bilo kakav vid saradnje, dovela je roditelje dečaka da sami angažuju asistenta koji će raditi sa Naumom.

Gak rekao je da će tražiti Ministarstvu prosvete tražiti oduzimanje licence vrtiću, „zbog grubog kršenja propisa“.

Kako njegova mama govori za naš portal, trenutno razmatraju sve moguće opcije, a blagovremeno će se odlučiti za ono što je najbolje za dete.

Ona naglašava da još uvek nisu potpuno sigurni da li će Naum početi da pohađa državni vrtić, isključivo jer su u državnim predškolskim ustanovama grupe često prevelike.

Podsećamo, Naum je četvorogodišnjak koji je zbog kašnjenja u razvoju, i pored njegovog očiglednog napretka, do sada bio izbačen iiz čak tri vrtića.

BONUS VIDEO Naumova mama: Izbacivanje mog sina iz vrtića nije usamljen slučaj, to je problem sve drugačije dece

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare