Meho Mahmutović Foto: N1

Iako su pojedini članovi četvoročlane komisije koju čine dr Lajla Sebečevac, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, spec. pedijatrije, dr Ruža Milanović, spec. pedijatrije – subspec. kardiologije, prim. dr Fehim Juković, spec. sudske medicine, potvrdili lokalnim medijima, ali i medijima u zemlji da je devojčica H.D. (12 ) iz Tutina najverovatnije preminula od posledica koronavirusa, Meho Mahmutović direktor Opšte Bolnice u Novom Pazaru danas je gostujući na Prvoj televiziji ponovo demantovao ovu informaciju, ali i najavio da će biti sankcionisanja zbog širenja dezinformacija.

Mahmutović je Prvoj televiziji rekao da će biti urađena eksterna kontrola slučaja preminule devojčice, i najavio da je vrlo moguće da će doći do sankcija zbog dezinformisanja javnosti.

“Žalosno je da nakon devet, deset dana pričamo o nesrećnom slučaju, ali radi istine moramo. Ne mogu da zamislim da se to koristi za dezinformacije odavde. Dete od 12,5 godina je preminulo od srčanih problema. Lečena je od miokarditisa u novembru i decembru, bila je na kontroli i osećala se dobro. Kobnog 21. januara je izgubila svest, dovedena je u jako lošem stanju, imala je kardiogeni šok i temperaturu od 33 stepena. Reanimacija je rađena na dečjem i odeljenju intenzivne nege. Oštećenje srca je izazvalo šok, a eksperti će utvrditi zašto nije urađena obdukcija, i ovakve informacije se ne bi širile”, rekao je direktor OB Novi Pazar dr Meho Mahmutović i dodao:

„Mi smo uradili internu kontrolu, nadzor stručni, a tražićemo i eksterni. Ne bih o tome dok ne daju informacije, ali mislim da će biti sankcija“.

Podsetimo, mediji su tog dana preneli vest da je devojčica H. D, stara 12 godna, umrla od posledica koronavirusa i da je ona najmlađa žrtva kovida 19 u Srbiji. Međutim, Mahmutović je tada za Nova.rs demantovao ove navode, te rekao da malena nije bila pozitivna na koronavirus, niti je preminula od posledica zaraze. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare