Meho Mahmutović Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Devojčica H. D. iz Tutina, koja je pre sedam dana umrla u Opštoj bolnici Novi Pazar, nije bila pozitivna na koronavirus, niti je preminula od posledica zaraze, rekao je za Nova.rs direktor te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović.

On je objasnio da je devojčića kada je tog kobnog dana dovezena u bolnicu testirana brzim antigenskim testom koji je bio negativan, a kasnije i PCR testom, čiji je rezultat stigao narednog dana i takođe je bio negativan.

Mahmutović navodi da je devojčica pre mesec dana primljena u bolnicu u Kraljevu zbog zdravstvenih problema i da je u toj bolnici lečena od upale srčanog mišića.

„Puštena je iz bolnice u Kraljevu kući. Tog kobnog dana kada je umrla pozlilo joj je i izgubila je svest. Odmah je iz Tutina prevezena u Novi Pazar, a u našu bolnicu je stigla u teškom stanju. Tu su lekari pokušali da je spasu,  reanimirali su je, ali je, na žalost, nakon tri sata umrla“ ispričao je Mahmutović.

Ranije tokom dana preneli smo vest da je devojčica H. D, stara 12 godna, umrla od posledica koronavirusa i da je ona najmlađa žrtva kovida 19 u Srbiji.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar