delta soj
Ilustracija; Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Devojčica H. D. iz Tutina preminula je pre nekoliko dana u Opštoj bolnici Novi Pazar od posledica koronavirusa, potvrđeno je za Nova.rs u toj medicinskoj ustanovi.

Prema saznjima našeg portala, četvoročlana komisija koju čine dr Lajla Sebečevac, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, specijalista pedijatrije dr Ruža Milanović, specijalista pedijatrije i primarijus  dr Fehim Juković, specijalista sudske medicine, saopštila je da je dete primljeno 21. januara u bolnicu.

Kako su precizirali iz ove ustanove, devojičica je primljena na Odeljenje pedijatrije u 17.16 časova, gde je sanitetom dovezena iz lokalnog Doma zdravlja u Tutinu u veoma teškom opštem stanju i u pratnji medicinskog osoblja.

Po prijemu je, dalje navode, podvrgnuta dostupnim dijagnostičkim procedurama i započeta je terapija, ali je uprkos preduzetim merama došlo do daljeg pogoršanja stanja i nastupila je smrt.

U pitanju je najmlađa žrtva koronavirusa u Srbiji.

Međutim, direktor bolncie u Novom Pazaru Meho Mahmutović rekao je kasnije za Nova.rs da devojčica H. D. iz Tutina nije bila pozitivna na koronavirus, niti je preminula od posledica zaraze.

 

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare