Foto: budihuman.rs

Osmogodišnji Luka Jovanović rođen je prevremeno, zbog čega je prve dve godine života proveo u inkubatoru. Zbog komplikacija tokom porođaja, usled krvarenja na mozgu, zadobio je hidrocefalus, zbog čega prognoze lekara ni danas nisu dobre. Ipak, za Luku postoji šansa, ali mu je za novu šansu potrebna naša pomoć.

Kao prevremeno rođena beba, Luka je 18 dana proveo u inkubatoru. Kako mu pluća nisu bila dovoljno razvijena, nije mogao samostalno disati i već drugog dana života prima injekciju za sazrevanje pluća.

Kao posledica izuzetno teškog i komplikovanog porođaja, zbog krvarenja u glavici je dobio hidrocefalus, i sa svega dvadesetak dana mu je ugrađen VP šant. Do sada je imao šest revizija šanta, ekstremnu drenažu, dijagnostikovana mu je i hemipareza, kao i epilepsija.

Za malenog Luku prognoze su bile veoma loše, ali zahvaljujući lekarima i upornošću roditelja koji su istrajali u vežbama. On je mentalno očuvan, samostalno sedi, puzi, kasni sa govorom, kreće se uz oslonac.

Da bi Luka i dalje napredovao u programu osposobljavanja, neophodna mu je naša pomoć.

Potrebni su mu tretmani koji su namenjeni razvitku držanja tela, jačanje motorike, unapređenja govora – kontinuirani rad sa logopedom i fizioterapeutom, hidroterapije, rehabilitacije u banjskim uslovima, audiološka rehabilitacija, specijalistički pregledi i ortopedska pomagala.

Za Lukinu samostalnost! Budimo humani!

Pomozimo Luki!

 Upišimo 359 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human359 i pošaljimo SMS na 455

 160-483611-72

 00-540-0002303.8
IBAN: RS35160005400002303847
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR kod

Bonus video: Minja Matić sa majkom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar