Luka Kurjački
Luka Kurjački Foto: Humanitarna fondacija Budi human

Luki Kurjačkom je otkriven maligni tumor na mozgu, glioblastom. U Japanu postoji klinika koja primenjuje inovativne terapije koje su pokazale visoku efikasnost. Kako bi se Luki pružila šansa da ozdravi, porodica se obraća svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi skupili novac i pružili mu šansu za dodatnu terapiju koja nije dostupna u Srbiji.

Luka je rođen 1989. godine u Zadru. Odrastao je i živi u Beogradu gde je završio gimnaziju zatim fakultet. Luka se bavi pisanjem i režijom. Bavio se sportom, planinarenjem.

Živeo je uobičajenim životom mladog čoveka sve do trenutka kada mu je saopšteno da ima tumor na mozgu.

U januaru 2015. godine na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije operisan je prvi put. Operacija je uspešno završena, ali je 2018. došlo do recidiva bolesti. Usledila je druga operacija posle koje je Luka primao radioterapiju.

Luka se posle rehabilitacije vratio svom uobičajenom životu sve do kontrolnog pregleda magnetnom rezonancom u aprilu 2021. godine kada je nalaz pokazao da se bolest ponovo vratila.

Nažalost, nakon treće operacije u maju 2021. godine ustanovljeno je da se radi o Glioblastom mutant WHO gradus IV, najagresivnijem malignom tumoru na mozgu.

Nakon treće operacije Luki je narušena sposobnost pisanja, čitanja i govora.

Kontrolni snimak magnetnom rezonancom napravljen 10.11. 2021. godine pokazao je da uprkos hemioterapiji lekom Temodal koju Luka prima, tumor raste.

U Japanu postoji klinika koja primenjuje inovativnu terapiju za glioblastom lekom Delytact. Klinička studija koja je sprovedena pokazala je njegovu visoku efikasnost, a lekari u Japanu su potvrdili da je Luka dobar kandidat za ovu vrstu terapije.

Kako bi se Luki pružila šansa da ozdravi, porodica se obraća svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi što pre otišao na lečenje.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, terapije, specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku, troškove lečenja kao i za putne troškove i smeštaj.

Luki možete pomoći:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1158 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1158 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248340-05

Uplatom na devizni račun: 160600000124855248
IBAN: RS35160600000124855248
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

BONUS VIDEO: Potresan apel Vanjine mame za pomoć