Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Predsednica Srbije Ana Brnabić izjavila je da su protesti u Zrenjaninu protiv kineske fabrike guma Linglong rezultat "ludističkih pokreta", jer taj grad "napokon ima svetlu budućnost".

„Imate sve više ‘ludističkih pokreta’, gde se protestuje protiv investicija koje dolaze u Srbiju. Kineski investitori više nisu prljava tehnologija, već moderna. Da bi se to što pre realizovalo žurimo za izgradnjom puta Beograd – Zrenjanin“, kazala je ona za TV Prva.

Premijerka smatra da „nekima“ nije bitno ko je investitor, već samo da se protestuje.

„Protestuju protiv domaćih investitora, Narodna stranka protestuje protiv Milenijum tima u Vranjskoj banji, a koja je banja radila kada su oni bili na vlasti, sve su bile uništene“, ocenila je ona.

Brnabić je rekla da su predsednik i potpredsednica Stranke slobode i pravde Dragan Djilas i Marinika Tepić protiv svake investicije, i da im se neće dozvoliti da kontrolišu razvoj Srbije.

Nekoliko stotina aktivista gradjanskih pokreta i inicijativa, i pojedinih opozicionih političkih partija protestovalo je juče ispred gradilišta kineske fabrike guma Linglong u Zrenjaninu zbog potencijalnog zagadjenja životne sredine i nedostatka odgovarajućih dozvola za izradnju te fabrike.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare